Schedule

Exclusive forum for iZenBirdge PMP® clients
KaurP
Participant
Participant
Posts: 94
Joined: Wed Apr 04, 2018 4:08 am

Schedule

Postby KaurP Mon Jun 04, 2018 6:09 pm

The ES of an activity is 2 days, and the duration of the activity is 5 days. The LF for the activity is 8 days. What is the total float for this activity?

6 days
3 days
1 day
5 days

Explanation:
We can calculate float using the formula EF=ES+D=2+5=7 and LS=LF-D=8-5=3. The formula for Total float is LS-ES or LF-EF. The answer is 1 day.

I am calculating EF as 2+5-1 = 6
Total Float = LF-EF : 8-6 = 2

Should we assume the work to start from day '0' from PMP exam perspective or day '1'?
Is there any different approach when working with single activity with given info?

Thanks!

Return to “PMP® Queries and Tips”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests